bersama Bios life SLIM – Since Januari 2012

Selamat Tinggal 2012!!!!

Kak nun bakal bercuti ke KOTA SINGA sepanjang minggu hadapan sehingga la new year 2013.
BLC_9272

Kepada adik adik dan kakak kakak, makcik pakcik serta rakan taulan… yang

berminat nak mencuba,

nak order dan

bertanya lebih lanjut tentang Bios life SLIM dengan Kak nun.

Sile lawat SlimwithLily untuk pakej berharga serta harga mampu milik set yang dah kak nun tepek :))

Penghantaran dan temujanji bincang mesra tentang SLIMwithLily hanya beroperasi semula pada tahun baru ya selepas 1 Januari 2013 ya.

Selamat Bercuti semua!

Mudah mudahan 2013 membawa lebih banyak kebahagian,kegembiraan dan kejayaan buat diri kite serta keluarga serta semua yang tersayang hendakNYA. Alhamdulillah, kesihatan yang Allah pinjamkan buat kak nun nikmati sepanjang tahun ni…sihat walafiat hingga hari ini. Susah la nak kena demam dengan Bios life SLIM. Serasi & Selamat. Tak syak lagi!

Amin.

Lots of LUV – Kak  nun

Aidil Adha :: KORBAN

Salam Aidil Adha semua…

Sebut pasal Aidil Adha…sudah tentu tentang makanan, keluarga, gelak ketawa, kasih sayang dan air mata.

Haá. Ada adegan air mata dalam keluarga. Anak yang belum pernah kehilangan ibu dan ayah, tidak mungkin memahami perasaan yang di rasai.

Hanya yang pernah melaluinya sahaja faham akan perasaan kehilangan dan kerinduan terhadap ibu dan ayah tercinta.

Ada orang korbankan masa dan tenaga tidak bertemu dengan keluarga demi mengejar cita cita dan cinta.

Ada orang korbankan masa, cite cite dan cinta demi bersama keluarga di kasihi meraikan aidil adha bersama sama ceria gembira.

Ada jua yang korbankan segalanya harta, masa tenaga dan semuanya demi DIA yang maha ESA.

Berhari raya dan berada disamping keluarga tercinta adalah kebahagian abadi bagi kak nun saat ini.

Apa pun keadaannya, masing2 ada cara tersendiri meNIKMATI kebahagiaan dan  manisnya pengorbanan.

Dah jom pegi One utama :0) – Lily –

Psst :: raya raya jugak, SLIM 10 min sebelum makan jangan di lupa. https://www.facebook.com/SLIMwithLily

Pertunangan Hairil

Tema – Merah puteh.

Bunga roses dan lain lain bole borong di Bangsar. Murah.

Hari ini hari pertunangan anak buah lelaki kak nun…Nor Hairil.

Kami bawa untuk pihak perempuan sederhana aje…Tepak sirih, telekung sebagai hadiah, kek, buah buahan serta cincin risik + cincin Tunang.

Selamat di tunangkan sepakat sekata dengan mas kahwin dan hantarannya sebanyak xxribu hengget Malaysia.

Budak zaman sekarang, bertunang pun dah ada pelamin ek.

Menu majlis pertunangan tengahari tadi adalah menu kegemaran dan kegilaan kak nun sekeluarga.

Ada nasi puteh sambal tumis udang, sayur masak lemak bernenas, salad, ikan tenggiri goreng dan dan dan

kambing golek bersama blackpepper sauce, mash potato serta buah llimau. Air sirap wajib la kan. Teh tarik tak ketinggalan.

Kak nun belasah semuanya tapi sebelum tu kak nun dah minum Bios Life SLIM dulu ye😉

Tunang setahun, kalau duit dah cukup…6 bulan zassssssss!

Selamat bertunang Hairil & Hairil Aireen…

xoxo semuga berbahagia hingga hari besar! :))

Macam mana nak jadi Stokis Bios Life

Berdesup desap sms masok. Begitu juga berderang dering pagi ni dengan panggilan dari pelusuk celah Selangor nak tahu…

Macam mana nak jadi Stokis bios life di negara ini.

Mudah aje….

1 Pilih product/pakej menjadi Stokis di bawah.

PAKEJ A – MODAL PAKEJ A – RM2658
6 KOTAK BIOS LIFE SLIM
2 KOTAK BIOS LIFE ENERGY
3 DETOX CLEARSTART30
1 CHLOROPHYLL
4 SHAKER

atau…

PAKEJ B – MODAL PAKEJ B – RM2608
3 KOTAK BIOS LIFE SLIM
3 KOTAK BIOS LIFE C
2 KOTAK BIOS LIFE ENERGY
3 DETOX CLEARSTART30
1 CHLOROPHYLL
4 SHAKER

atau

PAKEJ C – MODAL PAKEJ C – RM2628
6 KOTAK BIOS LIFE SLIM
2 KOTAK BIOS LIFE C
2 DETOX CLEARSTART30
2 CHLOROPHYLL
4 SHAKER

2. Sediakan butir peribadi kepada Franchise Owner/stokis/agent yang memperkenalkan product kepada diri anda untuk isi Borang BA/FO dan pendaftaran di Unicity HQ.

a. Nama Penuh.

b. Contact no.

c. No Kad pengenalan.

d. Alamat penghantaran product/surat menyurat.

e. Alamat Email.

3. Call Lily – 012 397 97 57 untuk pendaftaran.

4. Stok/product pilihan anda akan di hantar terus kepada alamat yang anda berikan di atas.

5. Product knowledge, teknik pemasaran, teknik penerangan tetang product dan macam macam lagi boleh di pelajari dari rakan niaga selepas anda mendaftar menjadi Franchise Owner Unicity dan memiliki Lesen memasarkan product anda ke seluruh 30 buah negara di seluruh dunia.

5. Selamat Maju Jaya!  – Sebarang pertanyaan lebih bijak di ajukan kepada FO yang LEBIH berpengalaman atau lebih TINGGI pengetahuannya dari diri anda🙂

xoxo – Lily nak pegi post product. tata by NOW.

Ada Apa dengan UniCITY

Aku dah biasa kerja dengan International Company.

Sejak 10 tahun yang dulu, aku  makan gaji dengan American Express, kemudian aku lari bekerja dengan EDS…international company juge,

bersama EDS aku banyak belajar perkara2 baru….termasuk PROCESS, support group yang di sediakan bukan hanya dari luar negara aku, malah di latih juga support group di kalangan local people. Antaranya aku yang terpilih menjadi support local group. Akhirnya aku di panggil Subject Matter Expert dalam bab PROCESS. ewah…

SME kah? hahahaha..bunyiknya memang macam syiok, tapi aku ni manusia aje masih sentiasa belajar dan belajar…masih banyak lagi perkara dan process dalam kehidupan sehari hari yang harus aku pelajari. Kalau dalam industri kesihatan dan kecantekan aku cakap…”alaaa aku dah tahu dah…”

Confirm! maknanya habuk pun tarak la tu ..10 tahun pengalaman yang aku jana, bukan dalam industri kesihatan dan kecantekan, mana mungkin aku bole hembuskan…alaaaa aku dah tahu…Logik tak?

alaaa sama aje….aku dah pernah buat dulu dengan Company A***, alaaaa dulu aku kan buat sales jugakkk…macam macam alaaa la orang kite kan.

kemudian Hewlett Packard sambar aku dan rakan rakan baru baru ni lewat November tahon 2010. Setiap hari aku panjatkan rasa SYUKUR, Allah sentiasa dekatkan aku dengan company2 yang bernama besar dan tersohor. Alhamdulillah..Alhamdulillah. DIA tak pernah henti2 berikan kepada aku…yang hanya sesuai dengan kemampuan hambanya.

Tahun ini 2012…

Kini aku mula menjinakkan diri dengan Unicity International. Bertuahnya aku sentiasa menjadi pilihanNYA

Apa ada dengan Unicity sampai aku beriya iya setiap hari berkongsi cerita tentang suksess storiesnya, productnya, sistem yang di guna pakai dan di kongsi bersama kami Franchise Owner di bumi bertuah ini, begitu juga rakan business serta SUPPORT GROUP yang sedia ada bukan hanya di Malaysia  malah di Singapura, Indonesia, Myanmar dan juga Brunei.

Jum zasssssssssss…ada apa dengan Unicity😉

Unicity really making me – MAKE LIFE BETTER!

if i can, WHY can’t you lovelies.

Mahu rasa LINCAH dan BERTENAGA seperti zaman muda muda?
Mahu rasa FOKUS dan TIDAK STRESS walau di mana anda berada?
Dapatkan Bios life ENERGY hari ini!!!
RM 232 sekotak – 30 sachet.
RM 244 sekotak – 30 sachet {SABAH SARAWAK}

Dial Lily 012 397 97 57 untuk dapatkan Pakej menjadi Franchise Owner/Agent product Unicity ya.

Email pun bole kalau segan – Lilyjaafar@yahoo.com

xoxo – Suke baca pengalaman Doktor – http://drzubaidi.com/blog/?p=1482

Bijak Berusaha

Insan yg bijak ialah mereka yg sentiasa mencipta strategi bagi mencari jalan dan berusaha bertindak tika berdepan dengan segala masalah di dalam hidup mereka;

sebaliknya orang yg dungu akan sentiasa menyalahkan orang lain yg menyebabkan masalah mereka dan tidak berusaha untuk mengubah keadaan tersebut.

Sesal dahulu tak semestinya pendapatan; sesal kemudian pula tak semestinya tiada guna. Yg penting, bukan sekadar menyesal tetapi perlu ikhtiarkan sesuatu agar penyesalan mampu membuahkan hasil yg lebih baik dan diredhai Ilahi…

petikan dari Face book status Kak suzana.

 

 

Business partner kak nun hari ni bertolak ke Korea untuk sesi Convention Leadership bagi bulan September 2012.

Moga2 pemergian business partner membawa pulang ILMU dan pengalaman yang tak dapat di beli di bumi ini. Kak nun tak pergi sertai mereka, kak nun ada misi peperangan menstabilkan jentera organisasi kak nun di sini.

Detik2 penting ada kala kak nun di duga di uji dengan sedikit cabaran mengangani masalah yang melintang di hadapan mata ketika mengejar cite2 dalam kehidupan sehari hari.

ada sesetengah manusia yang kite bawa bersama dengan niat berubah…berubah menjadikan kehidupan lebih SEMPURNA.

ada sesetengah manusia berubah …berubah menjadi manusia tamak.

ada sesetengah manusia pula berubah …berubah menjadi lebih matang dan tabah.

dalam berusaha, kak nun nak sarankan adik adik kak nun agar kiri kanan mulut hati, kata kata semua kena jaga.

Moga2 Allah memberkati usaha dan CARA kite Make Life Better. AMIN.

Contact Kak Nun untuk  misi merubah kehidupan menjadi lebih SEMPURNA bersama Bios life.

Mudah, murah cepat dan SELAMAT.

Lily

012 397 97 57

Lilyjaafar@yahoo.com

Selamat Hari Malaysia – Makan lagi

Erat betul peluk cium dari kak siti semalam,naik sayu hati aku di buatnya. Dah kalah gaya nak ke Mekah ha…

Image

aku hadirkan diri berhari raya bersama kak siti dan keluarga di Sri Damansara.Encik suami tak mahu turut serta sebab dia ada plan dia sendiri. Maka membujangkan diri lah aku bersama mek Ta menikmati juadah terakhir syawal tahun ini …kambing dan soto menjadi juadah pilihan aku petang semalam.

menuju ke meja buffet, Mek Ta kerap mengadu pada aku…

“seluar aku asyik londeh je nih ..macam mana eh?”

Hahahaha geli hati aku lihat gelagat dia yang kerap menaikkan seluar ke atas..hahahaha

“Bagus la kan..seluar londeh dan ko nampak lebih sihat dan SLIM compare dulu.. ko dah habiskan berapa kotak SLIM?”

“2 kotak dah aku habis kan…bagus memang Bios Life SLIM bagus. Nanti aku nak beli sekotak lagi”

Product pengurusan berat badan dan penyingkiran kelas dunia memang banyak membantu sahabat aku yang sorang ni tampak lebih SLIM berbanding dulu. Alhamdulillah.

Tetamu semakin ramai hadir kala petang pekat. Rata2 katakan…”aku dari pagi ni makan sana sini…mewah kite dengan makanan kat negara ni…Alhamdulillah sangat2″

dalam kite mewah dengan makanan dari pagi sampai ke petang, kite juga sebenarnya di rahmati dengan product kesihatan kelas dunia yang dapat membantu kite mengawal dan melindungi diri kite dari masalah kesihatan masa kini.

Adakah kite sedar?

Berbual bual dengan kak siti tentang kehidupan sehari2. Seronoknya dia dah tak perlu berkerja jadi surirumah sepenuh masa. Kak siti sempat menyelit…

“Lily pun dah nampak lebih SLIM dari dulu…”sambil tangan dia hulurkan coklat dan m&m pula kepada ku.Haiyooooooo hahahaa.Hanya setahun sekali berpeluang jumpa kak Siti…jadi apa yang kak siti katakan aku percaya…hahahaha

Sebelum datang rumah kak Siti, aku dah protect diriku dengan Bios Life SLIM….;). Korang macam mana?

dapatkan Bios Life SLIM untuk elakkan lemak terkumpul  setiap kali kite makan. Product yang di patenkan khas untuk singkirkan lemak dalam badan kite membantu juga mengawal kolestrol baik serta paras gula dalam badan. Tambahkan energy lagi dalam process penyingkiran lemak berlebihan. Makan makan jugak,  tak perlu pantang2, tahan2 diri makan…tapi amik protection ok. InsyaAllah selamat dunia akhirat.

Image

dapatkan Bios Life C untuk bantu agar paras gula dalam darah kite terkawal serta kolestrol jahat kite tak melambung setiap kali kite makan sehari hari. Dengan pengambilan 2nd box boleh decrease up to 30% level of cholesterol. Kebanyakan orang yang ambil Bios Life Complete 2x a day, 10-15 mins before lunch & dinner telah drugs free dan sihat dalam masa 1 tahun. Produk nie masuk dalam Physician’s desk reference & from USA.

So, Bios life C adalah pilihan tepat bagi mereka yang ada diabetes & high cholesterol 

Image

dapatkan Clearstart untuk pastikan makanan yang kite sudah nikmati kite makan tidak terkumpul dan sekali gus mengundang penyakit kepada badan yang kite miliki sihat hari ini pulak kan. Bersihkan la 6 bulan sekali. Bukan tiap tiap bulan kena bersihkan engine kete punkan..sama jugak dengan usus kite. Tapiiii…setiap kali buat detox, kak nun rasa lega yang maksima lah….bahan2 buangan tersumbat dalam usus, GONE! Ringan badan…

Image

Macam mana nak beli?

Call Lily 012 3979757

atau Emailkan order anda di Lilyjaafar@yahoo.com

WA/Text la cepat sikit :))

dapatkan kesemuanya hari ini demi masa depan, kulit, kolestrol, badan yang SIHAT sekaligus

bebas dari KERISAUAN.

Jejak Kasih – Terima Kasih Face Book

Image

Semalam sewaktu nak menjengah mak mertua kak nun di Putrajaya…

kringggggggggggggggg…krongggggggggggg bunyik telefon menyanyikan lagu Sesuci Lebaran.{Raya dah habis la sistah…:))

“Hellow…assalamualaikum…ni Lily jaafar yea? { dia sebut nama penuh kak nun kau…}”

“W’salam…siapa yea? tak cam la suara…”

“Aya laa…Surayaaaaa…jenuh aku carik ko dalam muka buku, nak add dlm FB tapi tak bule..aku terserempak dengan SLIMwithLily...aku  budget2 dah SLIM la si Lily ni..hahaha Aya laaa kite sekolah tinggi sama sama dulu kat bla bla bla…. tak ingat?? Ko tak payah buat buat blur..dengan aku ok…hahahaha

“Ayaaa!!!!!! {aku sebenonya masih blur…}”

“Ko dah kawen ke, ko duduk mana sekarang? ko anak dah berapa? Wah!banyak soalan aku bertalu2 kalah Polis..:))

eh…mak ayah ko ada lagi Ly? Ayah aku dah meninggal dah tahon lalu…ko sekarang duk mana Ly ? buat apa?

“Kawen?Sudah laaa..lama dah. Anak? ko ada lebih??? hahahahahaha”

“eh ko jangan buat aku blur la…anak …aku pun susah aku nak dapat…confuse pulak aku ko tanye ada lebih hahah”

Perbualan rancak kami cuba di hentikan aya buat beberapa kali…tapi aku berjaya meneruskan perbualan. Macam macam rasa bercampur baur…kenangan lama datang dan  pergi. Hakikatnya…

Banyak sunggoh cerita ceriti lama yang lalu nak di imbas kembali…begitu juga kehidupan kini yang nak aku kongsi…aku juga seolah2 tak habis soalan ber tanye itu dan ini.

Weh! jumla kite jumpa..tak best la cite dlm telefon.

Haá la…kite jumpa petang2 after work ok.

*** Awal pagi Hari Malaysia ni aku dengan cergas minda dan physical terus buka buku muka…eh! tak ada pulak dia add aku…***

Selesai cuci muka…aku buat senaman ringan di rumah. Petang nanti ada 2 jemputan hari hari akhir Syawal wajib aku hadiri. Badan kak nun dah masok usia lewat 30an ni kalau senam aje tanpa di bantu dengan supplement pembakaran LEMAK dan meningkatkan TENAGA macam Bios life Energy ni.

Tak de chan la nak SLIM dan SIHAT lagi lincah macam sekarang ni. Senam senam jugak. Supplement tu penting jugak ye dik nun semua. Kelaka juga ada kak nun baca di ruang status buku muka…mamat2 gym yang yakin dengan hanya senaman dan kawal makanan yang kite ambil mampu membuatkan badan dan minda kite SIHAT.

Ya kak nun tak nafikan…TAPIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIi

apabila usia dah meningkat lebih 30an…METABOLISMA badan kite menurun ok. Apabila metabolisma badan kite turun, kite senam la macam nak giler…makan la serba sederhana, tapi untuk maintain SLIM, badan kite masih MEMERLUKAN makanan tambahan seperti Bios Life Energy untuk tingkatkan ENERGY badan kite sekaligus membantu memecahkan lemak dengan lebih pantas.

Tanpa bantuan dari makanan tambahan seperti Bios Life Energy boleh juge maintain sihat dan slim…tapi lambattttt dan sedikit la kan.

Jom cube Bios life Energy. Dik nun pasti tak kecewa!😉

Bios life SLIM perisa orange + Bios life Energy perisa sour apple = RASA sedap giler!

Nak cube?

Lily – 012 397 97 57

Lilyjaafar@yahoo.com

Image

Jadi pagi pagi lagi kak nun memang dah amalkan campuran Bios life Slim dan Bios life Energy untuk maintain…..

slim dan lincah sepanjang hari. Baru la nampak younger..kahkahkah

Image

xxxxxx jiran rumah depan buat kenduri doa selamat la hari akhir Syawal ni…ya nabi salam alaika.

xxx siap siap nak ke Sri Damansara, jamu selera percume umah kak Siti N😉

Salam Hari Malaysia,

K nun.

Bios Life SLIM – MELAKA

Semuanya terletak pada diri dan hati kite sendiri. Nak rebut peluang atau nak tunggu dan LIHAT aje.

Team cepatkurus kini berada di MELAKA untuk HEALTH TALK. Dapatkan tempat duduk PERCUME.

Dial Lily

012 3979757

Jemputkan diri anda merebut peluang untuk dengar bagaimana nak kekal muda, SLIM , sihat , berWANG lebih dari biasa dan

mungkin anda sebenarnya bole BERSARA awal…dari pada asyik la makan gaji…hujung bulan tak cukup WANG lagi🙂

Jom Make Life Better

Image

PELUANG tambah pendapatan dari rumah – siri 2

Hari ahad hujung minggu lalu… akak tak ke mana mana pon. Sibuk sangat angkat telefon :)) Duduk kat rumah aje. sambil rehat2, sambil business kecil kecilan. Sambil amik order. Sambil kembangkan business. Hey! banyak lagi kawasan2 dalam negeri selangor yang belum ada stokis/agent Bios Life tau yols.

Wah! syiok kan….bole buat sambil2. Kalau dah usia tak berapa nak remaja macam ahkak ni..tenaga nak ligat mendaki corporate ladder tak selincah dan ligat masa remaje aka awal 20 an dik nun. Alhamdulillah ada Bios Life Energy yang sentiasa menemani.

Korang kalau tak ke mana mana duduk rumah buat apa? Hadap  terlentang depan Astro sampai lebam eh…hahaha😉

Pada usia ini, akak lebih HAPPY berurusniaga dari rumah.  Banyak masa bergelak ketawa dan berbual2 tentang masa depan dengan suami di hujung minggu, orang puteh kata QUALITY TIME gitu. Al maklum la di hari hari biasa..masing2 masing bekerja 8 jam sehari. Ada kala malam ahkak dah tidur dia baru balik kerja.

Oh yang syioknya meniaga ni …dalam MASA yang sama, boleh terima panggilan terus berbual2 pasal business dengan customer, dah ada handphone canggih….boleh juga BELAJAR perkara dan teknik baru perniagaan dengan LEADER/coach.Nak expert tentang product bole juga buat product training melalui telefon dengan coach kan…kalau NAK la kan.

Best kan?

Tak perlu lagi nak redah jammed nak sampaikan body di office. Tak perlu lagi nak stress kan minda menahan leteran boss kan. Buat salah tak buat pun salah. Sekarang dah jadi BOSS untuk business sendiri. Walauweiii bole control MASA sendiri. Nak pegi meeting jumpa client sendiri. Semuanya terpulang pada diri sendiri. Oh dunia ini milik betaa…

zaman serba canggih, tiada alasan lagi MALAS pergi class atau tak sempat la kak nak pegi training di HQ nak kena pick up anak, atuk, suami bagai dan sebagainya. Kalau angkat telefon pun MALAS. well, BUANG aje handphpone tu bak kata LEADER ahkak. Kehkehkeh…Hamikkkkk.

Selesai lawat pasar pagi tadi kat dry market beli daging fresh ,ahkak terserempak dengan sepupu di kedai makan. Masa kecik kami rapat, dah besar ni jumpa kat kedai makan je. Sadis ek sepupu sepapat duduk dekat2 aje. Tapi gaya hidup kite sekarang ni memaksa kite mengejar karier dan kewangan melebihi silaturahim dengan saudara mara…adesss, menjadi kekangan MASA untuk ahkak bertemu dengan sedara mara apa tah lagi kakak dan abang2 tersayang. Kalau siapa siapa masih ada mak ayah tu..rajin2 la jenguk mereka yea. Masa itu emas. Masa yang pergi tak kembali lagi kalau bukan sekarang kite meluang MASA buat mereka. Pandang ke calendar tersadai di dinding, ya Allah. Lagi 3 bulan 2012 bakal berlalu meninggalkan kite.

Tarik nafas dalam dalam..hembusss.

Sebut pasal jumpa ni, ahkak sebenarnya semakin hari semakin ramai jumpa, chat, kenal kenal, dengar luahan perasaan dengan kawan kawan BARU. Subhanallah…kadang2 tu hanya dengan melalui WA sahaja, zaman sekarang ni kite mampu connect dengan sesiapa sahaja di luar sana. Tak pernah jumpa tau sebelum sebelum ni.

Ada tu siap tak pernah dengar suara. Hanya dengan mula asalnya nak tanye2 pasal product, nak kenal2 tentang kebaikkan product, nak tahu serba sedikit tentang The make life better company, mula dengan nak order Clearstart , Bios life SLIM, Bios Life COMPLETE, Super Chlorophyll dan Enjuvanate dari WASAP bole berbual dan gelak ketawa macam dah kenal lama. Unicity product range and testimonial ada kat SLIMwithLily tau. Like and SHARE plus visit la bile2 free k😉

Happy la hidup sejak jadi business Owner dengan Unicity nie.

eh chop! macam mana nak register jadi Stokis/agent?

 Jom…

WA/ Dial Lily

012 3979757

Lilyjaafar@yahoo.com

Ahkak bawakkan ke HQ, stok bole amik sendiri atau Unicity akan hantar saje ke alamat di berikan.

Call tau :))